Institutul de Educatie Continua - Site Oficial
RSS-Informatii_Generale Verificat pe feedvalidator.org
Prima
Pagina
Istoric
IEC
Atestari
/
Acreditari
Directii
de
cercetare
Directii
de
formare
Programe
de
cercetare
Manifestari
stiintifice
PublicatiiPlatforma
MEDIAEC
Centrul
de
evaluare
ContactForumGalerie
Foto
Harta
Site

Noutati
Simpozionul National ”MANUALUL DIGITAL SI AUXILIARELE LUI”

The Fifth International Conference on Adult Education, 25th - 28th of April 2018, Iasi, Romania

The Fourth International Conference on Adult Education, 27th - 30th of April 2014, Iasi, Romania

Simpozionul international DIMENSIUNEA SPIRITUALA A DREPTURILOR OMULUI. Iasi, 4-6 noiembrie 2012

Spring 2011

Regulamentul Institutului
Aplicatie Invatamant la Distanta
Universitatea Al. I. Cuza, Iasi
Contacte Facultati
Acces e-mail pe uaic.ro
Download prezentare IEC
Revista presei
Tutorial

Cauta


Numar de vizitatori: 713793
Pagini vizitate: 11180629
Acces: 11.11.2008 / 08:00
IEC>Cauta>

Link-uri catre articole din presa aparute in 2009:

11-12-2009 - Site-ul Universitatii "Al. I. Cuza": Profesori belgieni conferentiaza la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice.
Din articol: Jaak Trips si Marc Mombaerts, profesori la Artevelde Hogeschool din Gent, Belgia, vor conferentia luni, 14 decembrie si marti, 15 decembrie în sala MEDIAEC de la parterul Corpului A. Cei doi specialisti sunt invitati ai departamentului de Stiinte ale Comunicarii de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, pentru a oferi studentilor posibilitatea de a interactiona direct cu practicieni în domeniul comunicarii. Prelegerile vor avea atinge subiecte precum Abilitati de comunicare, Tehnici de imprimare, sau Comunicarea Vizuala cu ajutorul Power Point.

26-11-2009 - Site-ul Universitatii "Al. I. Cuza": Hotararea Senatului Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi
Textul: Hotarâre privind renuntarea la calitatea de conducator de doctorat în domeniul Filosofie de catre domnul prof. dr. Laurentiu Soitu de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, în urma acordarii calitatii de conducator de doctorat în domeniul Stiinte ale educatiei.

23-11-2009 - Formare.Info: Conferinta Internationala de Educatie a Adultilor, Iasi, 21-24 Aprilie 2010
Din articol: Conferinta va gazdui Simpozionul Hall of Fame pe 23 aprilie 2010 si Doctoral Consortium pe 24 aprilie 2010.

15-11-2009 - RomaniaPozitiva: Conferinta Internationala de Educatie a Adultilor, Iasi 21-25 Aprilie 2010
Din articol: Pornind de la ipoteza ca noile tehnologii de comunicare pot constitui veritabile instrumente pentru atingerea obiectivelor educatiei continue si a educatiei adultilor, cea de-a treia editie a Conferintei Internationale de Educatie a Adultilor isi propune sa analizeze impactul si importanta acestora.

15-11-2009 - Iasi Castiga: Conferinta Internationala de Educatie a Adultilor, Iasi 21-25 Aprilie 2010
Din articol: Noile forme de organizare sociala si de comunicare impun adaptarea si formarea unor deprinderi si competente specifice.

13-11-2009 - CuzaNet: SERIA DE DICTIONARE LEXICON S-A LANSAT PENTRU ACADEMICIENI
Din articol: Joi, 12 noiembrie a.c., in Sala Senat a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) au fost lansate primele doua volume din Colectia Dictionarele Editurii Universitatii (DEU), din seria LEXICON: “Dictionarul Limbajului poetic Eminescian” si “150 de ani de lexicografie”. Evenimentul care a inceput de la ora 17.00 a fost moderat de prof. univ. dr. Vasile Isan, rectorul institutiei si i-a avut ca invitati pe academicienii Razvan Theodorescu si Alexandru Zub, prof. univ. dr. Gheorghe Popa, prorector pe cercetare stiintifica si studii doctorale, prof. univ. dr. Vasile Corcris, directorul Departamentului pentru Domeniul Socio-Uman, prof. univ. dr. Andrei Hoisie, directorul Editurii Universitatii si prof. univ. dr. Laurentiu Soitu, directorul Programului “Dictionare & Enciclopedii”.

11-11-2009 - Buna Ziua Iasi: 150 de ani de lexicografie la Cuza
Din articol: Lansare de marca si de cel mai inalt nivel al cercetarii la Universitatea Al. I. Cuza (UAIC). Un moment de incarcatura stiintifica si un moment reprezentativ pentru cercetarea filologica. Astfel, joi, 12 noiembrie, de la ora 17.00, in Sala Senat a UAIC, se va desfasura lansarea volumelor: "Dictionarul limbajului poetic eminescian - Concordantele prozei antume", lucrare coordonata de Dumitru Irimia, si "150 de ani de lexicografie la Universitatea Alexandru Ioan Cuza", in coordonarea lui Laurentiu Soitu.

06-11-2009 - CuzaNet: CONFERINTA PE TEMA EDUCARII ADULTILOR IN SOCIETATEA INFORMATIONALA
Din articol: Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” va gazdui, in perioada 21-24 aprilie 2010, Conferinta Internationala de Educatie a Adultilor. Ajuns la cea de-a treia editie, evenimentul este organizat o data la patru ani de institutia ieseana, iar tema dezbaterilor va fi, de aceasta data, “Pregatirea fortei de munca pentru societatea informationala”. “Conferinta este constituita pentru educarea adultilor, fiecare editie avand insa o tema separata tinand seama de nevoile de formare a adultilor din Romania, dar si de contextul international. Prima conferinta, din 2002, a avut ca tema: “Institutii de educare a adultilor” si cu acest prilej am vrut sa le identificam si sa explicm rolurile lor. A doua conferinta din 2006, a avut ca tema «Legislatie si context in educatia adultilor» pornind de la nevoia de a dezvolta legislatia romaneasca, in urma unui dialog cu parteneri nationali si internationali. Fiecare dintre cele doua conferinte s-a finalizat cu volumele lor, iar cea din 2006 a fost urmata si de un proiect de lege privind educatia adultilor, pregatit in Parlamentul Romaniei. In acest sens s-a desfasurat si un workshop la nivelul comisiei de invatamant din Parlament cu participarea unor experti europeni din domeniul educatiei adultilor”, a declarat prof. univ. dr. Laurentiu Soitu, organizator al acestui eveniment.

22-07-2009 - Site-ul Universitatii "Al. I. Cuza": Hotararea Senatului Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi
Textul: Hotarâre cu privire la aprobarea cuantumul de 5 USD / an / utilizator student ID licenta si masterat, propus de Departamentul de Cercetare Interdisciplinara în Domeniul Socio-Uman, reprezentând taxa de utilizare a Platformei MEDIAEC. Aceasta taxa anuala va fi inclusa în taxa de studii si va fi virata din contul facultatii studentului utilizator în contul MEDIAEC.

06-06-2009 - Buna Ziua Iasi: Manifestari speciale de Ziua Invatatorului
Din articol: Aproximativ zece mii de educatori, invatatori si profesori din judetul Iasi au sarbatorit, ieri, "Ziua Invatatorului". Astfel, la Casa Corpului Didactic au avut loc dezbateri privind "Calitatea educatiei si noile provocari contemporane", cu participarea Lilianei Romaniuc, inspector general-adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), care a abordat tema "Noul cod curricular si cadrul didactic". De asemenea, Laurentiu Soitu, de la Universitatea Al. I. Cuza, a conferentiat si a avut in prim-plan noile directii de actiune necesare pentru o cresterea calitatii invatamantului obligatoriu in Romania.

17-05-2009 - InfoUAIC: 17 profesori de la Cuza, premiati de studenti
Din articol: Pe 9 - 10 mai, la Bucuresti a avut loc „Gala Profesorului Bologna ”, unde le-a fost acordat titlul de “Profesor Bologna” celor care formeaza generatii si sunt modele pentru studenti. Dintre profesorii premiati in cadrul acestui proiect, cel mai mare numar de nominalizari (17) apartine celor de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

08-05-2009 - CuzaNet: Conferinta Nationala "Fizica si tehnologiile educationale moderne”
Din articol: Sesiunile conferintei „Fizica si Tehnologiile Educationale Moderne” se vor desfasura in salile Senat, Mediaec si in holul Facultatii de Drept.

24-02-2009 - CuzaNet: Teza de doctorat la Facultatea de Fizica
Din articol: Lucrarea va fi sustinuta in sedinta publica in Sala Mediaec, a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) Iasi, corpul B.

09-02-2009 - Ziarul de Iasi: Sisteme de comunicare ca in Star Trek
Din articol: Universitatea "Al.I. Cuza" detine un grup de laboratoare ultraperformante pentru cercetare si studiu la distanta, in retea, in care s-au investit 1,5 milioane de euro. Practic, studentii si profesorii pot intra in orice moment in legatura cu colegi si dascali din tari precum Japonia, Spania, Franta, Marea Britanie sau Belgia. Mai mult, pe linga cele 9 sali de videoconferinta fixe, se adauga o valiza "minune", care permite conectarea in timp real oricui o foloseste, de oriunde si oricind. La asta se adauga, in cadrul aceluiasi proiect, un detector de minciuni achizitionat pentru cercetatorii si studentii de la Psihologie, dar care va putea fi si inchiriat. La fel si celelalte dispozitive. Achizitiile au fost realizate de Universitatea "Cuza" in cadrul platformei de formare si cercetare interdisciplinara MediaEc, din fondurile Ministerului Educatiei.

09-02-2009 - Ieseanul: Cursuri prin satelit
Din articol: In acest moment, 11 sali de tip „Mediaec“ ofera posibilitatea sustinerii cursurilor, examenelor si conferintelor in spatiul virtual! Studentii plecati in strainatate, dar care doresc sa-si finalizeze studiile la Universitatea „Al.I. Cuza“ din Iasi, sunt asteptati in lumea virtuala. Invitatia este valabila si pentru profesorii care vor sa tina conferinte nationale si internationale, în diferite colturi ale lumi, simultan. Pentru aceasta, au fost pregatite special 11 sali (amfiteatre) bazate pe platforme „Mediaec“, dar si un laborator mobil de ultima generatie. Proiectul a fost castigat in anul 2006 de profesorul Laurentiu Soitu, de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, prin continuarea unui program european si cu finantare de la Guvernul României.

 
Copyright IEC - UAIC. Administrat de MEDIAEC. Optimizat pentru Internet Explorer, rezolutie 1024x768
Actualizat: 13.11.2012