Bine ați venit la MDA 2020!

Manifestarea este prilejuită de omologarea de către MEN a Auxiliarelor Edu Prim – clasa I şi clasa a II a – şi a Platformei Eduprim.ro – de la Şcoala Gimnazială “Titu Maiorescu” din Iaşi.

Decizia organizării a fost generată de Workshop-ul cu aceeaşi tematică desfăşurat la 29 ian. 2020, la Universitatea “AL. I. Cuza” din Iaşi , când s-au realizat, pentru toți participanții, demonstrații privind utilizarea mijloacelor digitale în şcoală.

Temeiul acțiunii îl constituie coordonatele unui proiect de cercetare şi implementare privind Utilizarea manualului digital în învățământul primar - desfăşurat începând cu anul şcolar 2014/2015, de o echipă alcătuită din învățători, informaticieni, pedagogi, psihologi, directorul şcolii, universitari – prin rezultatele şi posibilitățile de generalizare a unor instrumente de învățare şi evaluare – gândite ca fiind complementare celor clasice.

Simpozionul ne va oferi argumente privind nevoia de adaptare a noilor tehnologii la nevoile şcolii, nu invers – aşa cum ni se cere de la apariția digitalizării! În fapt, după această primă ediție a Simpozionului ne vom permite să vorbim în fiecare an, la nivel național şi cu invitați externi, despre digitalizarea instrumentelor de învățare şi educație! Noile tehnologii îşi pot împlini rolul în şcoală dacă vor fi transformate în instrumente de muncă şi industriile de IT îşi asumă această sarcină.

Nativii digitali au nevoie de comportamente şi atitudini în care digitalizarea nu afectează, ci susține afirmarea persoanei şi a societății.