Parteneri:






Editie noua in 2014! Apasati aici pentru redirectare!



Orasul Iasi


Palatul Culturii - website

Palatul Culturii, recunoscut ca efigie a orasului Iasi, a fost construit in stil neogotic si a reprezentat una din ultimele expresii ale romantismului in arhitectura oficiala.

Muzee - website

Parcul Copou

In parc se gaseste cel mai vechi monument din Romania: Monumentul Legilor Constitutionale cunoscut ca Obeliscul cu lei realizat de Mihail Singurov, in 1834, dupa un proiect al lui Gh. Asachi.
In centrul parcului Copou, langa Teiul lui Eminescu (adevarat loc de pelerinaj pentru romantici), se gaseste bustul lui Eminescu cat si bustul vechiului sau prieten Ion Creanga ridicat in 1932. Mai tarziu a fost ridicata Aleea "Junimea" cu busturile din bronz ale membrilor sai.

Gradina Botanica - website

Alaturi de alte prioritati culturale emanate din vechea capitala a Moldovei un loc deosebit il ocupa si infiintarea la Iasi, in anul 1856, a primei Gradini Botanice din Romania, de catre medicul si naturalistul Anastasie Fatu, mare patriot, filantrop si om de cultura. Amplasata pe un teren cumparat din fonduri proprii in apropiere de Rapa Galbena, avea sa fie pentru multi ani, pana la moartea marelui carturar, un important centru cultural pentru tineretul studios din Iasi care avea posibilitatea de a studia botanica pe material viu, dar si un mijloc de instructie si educatie pentru toti iubitorii naturii.

Turul orasului - online

Regiunea de Nord-Est


Manastirea Voronet - website

Biserica Sfantul Gheorghe a Manastirii Voronet este probabil cea mai cunoscuta biserica din Romania atat pentru frescele ei exterioare, cu o luminozitate si culori foarte intense cat si pentru sutele de figuri bine pastrate pe zugraveala de azur.

Manastirea Humor - website

Exonartexul cu deschidere este primul de acest gen din România.

Manastirea Agapia - website

Biserica a fost proiectata de catre arhitectul de la curtea domnitorului Vasile Lupu si construita intre anii 1642-1644.

Manastirea Varatec - website

Biserica are elemente combinate din vechiul stil moldovenesc din secolele XV-XVI cu influente straine, de la sfarsitul secolului al XVIII- lea si inceputul secolului al XIX-lea.

Manastirea Neamt - website

Manastirea Neamt a fost mentionata prima data intr-un document din secolul al XIV-lea.